“OFTAL-C” d.o.o. kompanija osnovana je krajem 2005. godine u Beogradu sa osnovnom delatnošću: veleprodaja medicinskih sredstava i opreme.

Uvoz, zastupanje stranih kompanija, distributerski i servisni ugovori sa proizvođačima oftalmološke i stomatološke opreme, pribora i potrošnog materijala su osnovne delatnosti kompanije. U svom radu istrajavamo na održavanju visokog kvaliteta kako opreme, uređaja i potrošnog materijala sa kojim radimo tako i naših usluga prema komitentima. Naša kompanija poseduje ISO 9001 sertifikat, odnosno raspolaže sistemom menadžmenta koji je usaglašen sa zahtevima ovog standarda.

„OFTAL-C“ ima dugoročne distributerske ugovore sa renomiranim svetskim proizvođačima oftalmološke i stomatološke opreme kao i potrošnog materijala, među kojim izdvajamo: SCHWIND i GEUDER iz Nemačke, ELLEX iz Australije, Reichert, VOLK, Stereo Optical, Scharpoint-Angiotech i Avedro iz USA, Arcadophta iz Francuske, Rayner i Keeler iz Engleske, CSO i MSD iz Italije, Biotech Vision Care iz Indije.

Svoju delatnost proširila je 2012. godine potpisivanjem ugovora sa svetskom kompanijom Zimmer Biomet Dental iz USA i tako postala ekskluzivni distributer stomatološkog materijala za celu Srbiju. Nakon nekoliko godina uspešnog rada, proširuje se i na teritorije CG i BiH što izaziva pozitivne reakcije kod svih koji su upoznati sa prednostima ovog brenda. U okviru pomenutih država, kompanija Oftal C će poslovati i pružati usluge klijentima preko svojih partnera, kompanija „Osmi red-D“ iz Podgorice i „Medicom“ iz Bijeljine.

Zimmer Biomet Dental je divizija Zimmer Biomet-a, globalnog lidera u projektovanju, razvoju i proizvodnji rekonstruktivnih ortopedskih implanata uključujući i stomatološke implantate. Kompanija je osnovana 1927. godine i posluje u više od 25 zemalja sa predstavnišvima u više od 100 zemalja sveta. Posvećena je pomaganju kliničarima da postignu izuzetne rezultate za svoje pacijente tako što cim obezbeđuje vrhunska rešenja za oralnu zdravstvenu zaštitu. Ono što ovaj brend čini liderom u oblasti dentalne implantologije je to što Zimmer Biomet osim što u svojoj ponudi ima hirurški, restaurativni, digitalni i regenerativni stomatološki materijal, takođe ima i mogućnost jedinstvenog obrazovanja i usavršavanja u sklopu Zimmer Biomet instituta kojih ima ukupno 5 u celom svetu (Kalifornija, Njujork, Kolumbija, Švajcarska, Kina).

Preko 60 godina kombinovanog iskustva, kliničkog ispitivanja, uspešnog razvoja i kontrolisanog kvaliteta je ono što Zimmer Biomet izdvaja od drugih.

Zimmer Biomet Dental tim čine inženjeri, naučnici, dizajneri i kliničari koji su posvećeni razvoju inovativnih rešenja koja oblikuju budućnost oralne nege.

Pored odlične ponude koja se sastoji od više vrsta implantata, protetike i regenerativnog materijala, Oftal C može da se pohvali i brzom isporukom, profesionalnom prodajom i ljubaznošću svojih stručnih saradnika (stomatologa) koji na terenu provode najveći deo vremena kako bi klijentima pružili najbolju uslugu.

Fokus Oftal C kompanije je uvek na krajnjim korisnicima. Zimmer Biomet Dental proizvodi dostupni su svima koji iza sebe žele da imaju proveren sistem.